Μεζεδοπωλείο Βασιλικός: Καλοκαιρινός προορισμός μέσα στην πόλη

3908
Γράψου στο Newsletter του Vges.gr και μάθε νέες αφίξεις, συναυλίες, θέατρα και αφιερώματα για την έξοδο σου!
Please wait...

Το σκηνικό γνωστό: Παρασκευή βραδάκι, με καλή παρέα, διάθεση για ούζο, καθώς ο καιρός ήταν υπέροχος, αλλά από ιδέες για το πού μπορούμε να πάμε… στεγνοί, καθώς χωρίς μεταφορικό μέσο, οι επιλογές λιγοστεύουν!

Και τότε μου ήρθε η ιδέα!

Μετρό, φυσικά και κατευθείαν Περιστέρι για ουζάκι και σπιτικούς μεζέδες, στον Βασιλικό!

Πριν λίγες ημέρες, ένας γνωστός μου μού είχε αναφέρει το συγκεκριμένο μεζεδοπωλείο, δυο βήματα -κυριολεκτικά- από τη στάση του Μετρό Περιστέρι, και είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια!

Φτάνοντας στο μαγαζί, διαλέξαμε ένα τραπεζάκι στον πεζόδρομο αλλά δεν άντεξα! Ήθελα να δω και την διακόσμηση στο εσωτερικό. Πραγματικά ενθουσιάστηκα… Οι καρέκλες, σε απόχρωση του πράσινου (για να ταιριάζουν τόσο με το όνομα όσο και με τους πραγματικούς βασιλικούς σε κάθε τραπέζι) σου έβγαζαν μια ηρεμία, ενώ η ιδέα με τα χρωματιστά καφάσια για φωτιστικά… εκπληκτική.

Δεν πέρασαν λίγα λεπτά και αμέσως ήρθε στο τραπέζι μια ευγενέστατη σερβιτόρα, για να παραγγείλουμε. Ο κατάλαγος, δεν έχει πολλά πιάτα, αλλά αυτό δεν είναι καθόλου αρνητικό, καθώς, υπάρχουν λίγα αλλά πολύ καλά πιάτα, μαγειρεμένα με πολλή προσοχή και μεράκι!

Επιλέξαμε τελικά, αλλιώτικο ντάκο με απάκι, σαγανάκι με λαδοτυρι Μυτιλήνης, πατατες τηγανητες με τριμμένη φετα και αυγά τηγανητά και καγιανά με σύγκλινο Σπάρτης, συνοδεία ούζου!

Οι εντυπώσεις θετικότατες, οι γεύσεις απολαυστικές –και πώς να μην είναι άλλωστε αφού οι συνταγές είναι σπιτικές!-, ενώ όπως ενημερωθήκαμε ο κατάλογος θα ενημερωθεί ώστε να προστεθούν οι καλοκαιρινοί μεζέδες, καλαμαρακια, γαριδάκι τηγανητό, τηγανόψωμο Ευβοίας και ειδική κατηγορία με λουκάνικα, όπου θα βρίσκουμε ακόμα και λουκάνικο με αγριόχοιρο!! Κι ακόμα θα προστεθούν κρύες σαλάτες ζυμαρικών αλλά και καπρέζε με ψωμάκια που ψήνονται στο μαγαζί!

Και μετά από πολύ φαγητό, ακόμα περισσότερο ούζο (καθότι δεν οδηγούσαμε) ήρθε η ώρα του λογαριασμού!

Η εκπληκτική ποιότητα των μεζέδων, αλλά και η ποσότητα των πιάτων δεν φαινόντουσαν πουθενά!

Εντελώς εναρμονισμένες τιμές στις εποχές που διανύουμε κι ακόμα ένας λόγος λοιπόν για να ξαναεπισκεφτούμε το Μεζεδοπωλείο Βασιλικός!

Γιατί μπορείς να βρεις καλό σπιτικό φαγητό, χωρίς να πληρώσεις μια περιουσία!

Διεύθυνση: Παν. Τσαλδάρη, Στάση Μετρό Περιστέρι (Αισώπου 1)
Τηλ: 21.0578.7057
Βρες το στο Facebook: Βασιλικός  Μεζεδοπωλείο