3 σημαντικά συμπληρώματα διατροφής που ενισχύουν τον οργανισμό

1525
Γράψου στο Newsletter του Vges.gr και μάθε νέες αφίξεις, συναυλίες, θέατρα και αφιερώματα για την έξοδο σου!
Please wait...

Τα συμπληρώματα διατροφής, αποτελούν συμπυκνωμένες πηγές θρεπτικών συστατικών που βοηθούν τον οργανισμό σε μεγάλο βαθμό, ώστε να λαμβάνει όλες τις βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που μπορεί να στερείται.

Τι είναι ακριβώς τα συμπληρώματα;
1. Προϊόντα που συνοδεύουν το ημερήσιο φαγητό, συμπληρώνοντάς το, χωρίς να ανήκουν την κατηγορία των κοινών τροφών
2. Σύμφωνα με τις ισχύουσες συνθήκες περί φαρμάκων, δεν αποτελούν φάρμακα, ούτε συστατικά ειδικής διατροφής
Τρία από τα πιο διαδεδομένα super foods, είναι τα:
Ιπποφαές, ένας διατροφικός δυναμίτης
Πολλά φαρμακεία το θέτουν στις πρώτες θέσεις των καλύτερων συμπληρωμάτων υγείας, αφού διαθέτει σε μεγάλη ποσότητα βιταμίνη Ε και Β αλλά και μία μεγάλη περιεκτικότητα σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Προσφέρει τόνωση, ευεξία και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, ενισχύοντας παράλληλα την κυκλοφορία του αίματος. Στην αγορά, μπορείτε να το βρείτε είτε σε μορφή κάψουλας ή αποξηραμένου φρούτου, είτε σε μορφή συμπυκνωμένου χυμού.
Η πολύτιμη σπιρουλίνα
Η σπιρουλίνα είναι στην ουσία ένα υδρόβιο φύκι, με θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Είναι ιδιαίτερα εύπεπτη και δεν προκαλεί καμία παρενέργεια στον ανθρώπινο οργανισμό. Ο ΟΗΕ την χαρακτήρισε σαν μία ιδανική επιλογή σε περίπτωση υποσιτισμού. Ανάμεσα στα πολυάριθμα οφέλη της μπορούμε να αναφέρουμε την προάσπιση του νευρικού συστήματος και την ενίσχυση των εγκεφαλικών κυττάρων. Η σπιρουλίνα πωλείται σε εγκεκριμένα καταστήματα, σε μορφή κάψουλας αλλά και σε μορφή σκόνης, την οποία μπορείτε να διαλύσετε σε νερό ή χυμό.
Εχινάτσια, για αποτελεσματική αντιμετώπιση της γρίπης
Στην Βόρεια Αμερική όπου και εμφανίστηκε, οι ιθαγενείς χρησιμοποιούσαν τον βλαστό της για να θεραπεύσουν τις πληγές τους. Σήμερα αποτελεί ένα από τα βασικότερα συμπληρώματα διατροφής, το οποίο αντιμετωπίζει τα συμπτώματα των λοιμώξεων που μπορεί να παρουσιάσει ένας οργανισμός. Τέλος, έχει αποδειχθεί ότι το εκχύλισμα αυτού του φυτού, βοηθά στον σχηματισμό ενός συμπλέγματος που έχει μέσα του υαλουρονικό οξύ, ένα ωφέλιμο συστατικό, που αναστέλλει την πρόωρη γήρανση.
Ευχαριστούμε πολύ το Pharmacy Outlet για τις πολύτιμες πληροφορίες του.