”Πλούτος” του Αριστοφάνη στο Ηρώδειο

3210
Γράψου στο Newsletter του Vges.gr και μάθε νέες αφίξεις, συναυλίες, θέατρα και αφιερώματα για την έξοδο σου!
Please wait...

Ο “Πλούτος” είναι η τελευταία κωμωδία από τα σωζόμενα έργα του Αριστοφάνη.

Ο Πελοποννησιακός πόλεμος οδήγησε σε κατάρρευση θεσμών, πτώχευση και κατάλυση της άμεσης δημοκρατίας. Έτσι ο Πλούτος παραμένει δυστυχώς επίκαιρος αφού και τώρα βιώνουμε ακριβώς τις ίδιες καταστάσεις

Η Άννα Φόνσου, ο Κώστας Βουτσάς και ο Στάθης Ψάλτης θα είναι μαζί στην σκηνή. Οι καταξιωμένοι πρωταγωνιστές μετά από πολλά χρόνια ενώνουν τις δυνάμεις τους και μαζί με εκλεκτούς συναδέλφους τους θα παρουσιάσουν τον “Πλούτο” του Αριστοφάνη. Μαζί τους ο Τάκης Βαμβακίδης στον ρόλο του Καρίωνα, καθώς και ο Ζαχαρίας Αγγελάκος στον ρόλο του Χρεμύλου.

Μαζί με τους πέντε πρωταγωνιστές συμμετέχει και μια πλειάδα γνωστών και καταξιωμένων ηθοποιών όπως: Γιάννης Συλλιγνάκης, Φανή Αδαμίδου, Βασίλης Γιακουμάρος, Αλίκη Κατσαβού, Χριστίνα Ψάλτη, Μαρίτα Ρίτζι, Σωτήρης Αντωνίου, Μένη Καλούδη, Ιωάννα Γιαννακού, Νεκταρία Νομικού, Αυγή Παππά και ο μικρός Χάρης Αγγελάκος Σαμπάνης.

Σκηνοθεσία: Ζαχαρίας Αγγελάκος
Μετάφραση: Κ.Χ Μύρης
Ανάλυση κειμένου: Κώστας Γεωργουσόπουλος
Σκηνικά: Νίκος Βασιλαράς
Μουσική: Αντώνης Κυζούλης
Κοστούμια: Αλεξία Κατσιμπράκη
Χορογραφίες: Μαρία Μανιώτη
Στίχοι τραγουδιών: Κώστας Μύρης, Ζαχαρίας Αγγελάκος

Από το Θέατρο Νοτίου Αιγαίου.

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014, ώρες: 21:00

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 5€, 10€, 15€, 20€, 30, 35€
Σημεία προπώλησης: Εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών (κεντρικά Πανεπιστημίου 39 & τηλεφωνικά στο Φεστιβάλ 2103272000), Παπασωτηρίου, Ιανός, viva.gr.

Πηγή: artandlife.gr