7 μύθοι που έχουμε ακούσει για το ποτό και το μεθύσι

1426
hangover-xmas
Γράψου στο Newsletter του Vges.gr και μάθε νέες αφίξεις, συναυλίες, θέατρα και αφιερώματα για την έξοδο σου!
Please wait...

Όλοι έχουμε ακούσει διάφορους μύθους σχετικά με το ποτό και το μεθύσι. Για παράδειγμα λένε ότι εάν κάποιος πιει μια κουταλιά λάδι πριν καταναλώσει ποτό, μεθάει δύσκολα. Αλήθεια, τι από όλα αυτά ισχύει;

Μύθος 1: Λένε ότι κάθε ποτό δεν «χτυπάει» το ίδιο και δεν κάνει το ίδιο μεθύσι. Διαφορετικά μεθάει η μπύρα και διαφορετικά η βότκα. Πολυάριθμες μελέτες όμως απέδειξαν ότι αυτό δεν έχει να κάνει με το είδος του ποτού, αλλά με τη διάθεση μας εκείνη τη στιγμή, καθώς επίσης και με το κατά πόσο γεμάτο είναι το στομάχι μας πριν πιούμε.

Μύθος 2: Η περίφημη «μπυροκοιλιά», η κοιλιά δηλαδή που κάνουν οι πότες είναι ένας άλλος μύθος. H κοιλιά και το λίπος δεν έχουν να κάνουν τόσο με το ποτό αυτό καθαυτό, αλλά με τις θερμίδες που παίρνουμε από αυτό.

Μύθος 3: Εάν φάς μια σοκολάτα ή πιπιλίσεις μια καραμέλα θα γλυτώσεις από το αλκοτέστ. Μην το επιχειρήσεις ποτέ. Το μηχάνημα θα σε βρει ότι και να έχετε πιπιλίσει. Καλό λοιπόν θα είναι να μην οδηγείς μεθυσμένος. Τα καραμελάκια δεν μας σώζουν!

Μύθος 4: Η κατανάλωση αλκοόλ δεν θεραπεύει τον πονοκέφαλο. Το πολύ πολύ να ζαλιστείς, ή να μεθύσεις και να αποκτήσεις άλλον έναν πονοκέφαλο. Σε τέτοιες περιπτώσεις λοιπόν άφησε τα ουίσκι και πάρε μια ασπιρίνη.

Μύθος 5: Το ποτό των «καταραμένων ποιητών» του μεσοπολέμου, το Αψέντι, δεν προκαλεί παραισθήσεις. Δεν βλέπει κανείς πράσινες νεράιδες όπως λένε. Απλά έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε αλκοόλ απορροφάται γρήγορα από τον οργανισμό και τρέχει στο αίμα, με αποτέλεσμα να μεθάμε πιο εύκολα με το συγκεκριμένο ποτό.

Μύθος 6: Τα κενά μνήμης που προκαλούνται σε ένα δυνατό μεθύσι μπορούν να ανακληθούν. Ψέμα. Θα μπορέσεις να θυμηθείς αποσπασματικά γεγονότα κατά τη διάρκεια του μεθυσιού σου. Μόνο εάν κάποιος σας κατέγραφε με μια κάμερα θα θυμόσουν τι έγινε.

Μύθος 7: Εάν πηγαίνεις συνέχεια στο μπάνιο ενώ πίνεις θα αποβάλλεις το αλκοόλ από τα ούρα σου και δεν θα μεθύσεις εύκολα. Λιγάκι δύσκολο να συμβεί αυτό. Το αλκοόλ έχει κάποιες διουρητικές ιδιότητες αλλά σε καμία περίπτωση δεν σας προστατεύουν από ένα μεθύσι.

 

News247