Τα «κόκκινα φανάρια» θα ανάψουν πάλι στον Πειραιά

1558
Γράψου στο Newsletter του Vges.gr και μάθε νέες αφίξεις, συναυλίες, θέατρα και αφιερώματα για την έξοδο σου!
Please wait...

Τι κοινό έχουν τα «Κόκκινα φανάρια», ο Πίτερ Μπρουκ, το Εθνικό Θέατρο Παλαιστίνης και το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής; Θα «αράξουν» μέχρι τον Δεκέμβριο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για τις τέσσερις παραγωγές που θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό (και όπως φάνηκε πέρυσι, όχι μόνο Πειραιώτες).

Κατ’ αρχάς, από τις 5 Νοεμβρίου ο Νίκος Μαστοράκης σκηνοθετεί το «Παράνομα φιλιά – Κόκκινα φανάρια» και μάλιστα με έναν πρωτότυπο τρόπο, αφού το έργο θα αποτελέσει έναν φόρο τιμής στον Πειραιά και ο σκηνοθέτης (που το έχει επιμεληθεί και μουσικά) έχει κάνει μια έρευνα για την Τρούμπα σε κείμενα, τραγούδια, φωτογραφίες και έρευνες όπως του Διονύση Χαριτόπουλου ή του Βασίλη Πισιμίση. Μεταξύ των ηθοποιών που θα δούμε στους ρόλους του εμβληματικού έργου είναι η Αθηνά Μαξίμου, ο Αιμίλιος Χειλάκης, η Φωτεινή Μπαξεβάνη και άλλοι και το έργο θα αποτελέσει μια γνήσια αποτύπωση – όπως μαθαίνουμε – των πρώτων μεταπολεμικών χρόνων του Πειραιά με τις ταξικές αντιθέσεις.
Νωρίτερα (στις 24 και 25 Οκτωβρίου δηλαδή) και φορτισμένο με άλλον τρόπο, το Εθνικό Θέατρο Παλαιστίνης ανεβάζει την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Αντέλ Χακίμ, που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Theatre des Quartiers d’ Ivry κερδίζοντας το βραβείο κριτικών 2012.
Το θεατρικό μενού όμως περιλαμβάνει και τη δουλειά ενός μεγάλου ευρωπαίου θεατράνθρωπου: ο Πίτερ Μπρουκ φέρνει στον Πειραιά από 1 έως 6 Δεκεμβρίου την «Κοιλάδα των εκπλήξεων» με τη βραβευμένη ελληνίδα σαιξπηρική ηθοποιό Κάθριν Χάντερ.
Εδώ ο μεγάλος σκηνοθέτης εξερευνά τις εντυπωσιακές εμπειρίες ανθρώπων που βλέπουν τον κόσμο κάτω από ένα διαφορετικό φως. Θέμα του οι άγνωστες πτυχές του ανθρώπινου εγκεφάλου.
Το καινούργιο έργο του Πίτερ Μπρουκ, με λίγα λόγια, θα είναι ένα καλειδοσκοπικό ταξίδι στον θαυμαστό κόσμο του ανθρώπινου εγκέφαλου. «Ο μετρ του θεάτρου μάς εξηγεί με πολύ απλά θεατρικά μέσα την πολυπλοκότητα της εξυπνάδας και της λογικής» αναφέρει η «Figaro» και αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τη νέα παραγωγή.
Πηγή: tanea.gr