Η Ελευθερία Αρβανιτάκη στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού – Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη

1826
Γράψου στο Newsletter του Vges.gr και μάθε νέες αφίξεις, συναυλίες, θέατρα και αφιερώματα για την έξοδο σου!
Please wait...

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη. Συμμετέχουν: Σταμάτης Κραουνάκης, Οπισθοδρομική Κομπανία.

Στις 18 Ιανουαρίου 2015 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου Έλληνα δημιουργού, του Βασίλη Τσιτσάνη, και 30 χρόνια από τον θάνατό του. Λίγους μήνες πριν από την επέτειο αυτή, την 1η Οκτωβρίου 2014, η Ελευθερία Αρβανιτάκη παρουσιάζει στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού ένα ξεχωριστό αφιέρωμα με επιλεγμένα τραγούδια από το πλούσιο έργο του εστιάζοντας σε αυτά που έχουν ερμηνεύσει κυρίως γυναίκες.

Με τίτλο «Τί σήμερα, τί αύριο, τί τώρα» και με τη συνοδεία εκλεκτών μουσικών θα σκύψει πάνω στο μεγάλο έργο του και θα φωτίσει με την ερμηνεία της τραγούδια που έχουν μείνει κλασικά και συγκαταλέγονται στα αριστουργήματα του ελληνικού μουσικού πολιτισμού.

Στη συναυλία αυτή καλεσμένος θα είναι και ο συνθέτης και δημιουργός Σταμάτης Κραουνάκης που θα προσεγγίσει τον Τσιτσάνη με τον δικό του τρόπο ενώ το ίδιο βράδυ θα συναντηθούν ξανά επί σκηνής η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Οπισθοδρομική Κομπανία, για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια, εξασφαλίζοντας στο κοινό μια σπάνια καλλιτεχνική έκπληξη.

Τα τραγούδια, οι συντελεστές, ο χώρος, η μεγάλη ερμηνεύτρια, ο μεγάλος δημιουργός, ένας δάσκαλος που εμπνέει και θα εμπνέει παντοτινά, εγγυώνται μια βραδιά σπάνιας απόλαυσης και υψηλής αισθητικής.

Παίζουν οι μουσικοί (με αλφαβητική σειρά):
Δημήτρης Γασιάς (βιολί)
Γιώργος Γεωργιάδης (κοντραμπάσο)
Αλέξανδρος Κτιστάκης (τύμπανα, ενορχηστρώσεις)
Κώστας Μερετάκης (κρουστά)
Νίκος Μέρμηγκας (μπουζούκι, ενορχηστρώσεις)
Δημήτρης Μυστακίδης (κιθάρα)
Μανώλης Πάππος (μπουζούκι)
Παναγιώτης Τσέβας (ακορντεόν)
Γιάννης Τσέρτος (πιάνο)

Επιμέλεια ήχου: Χάρης Κρεμμύδας, Γιάννης Πετρόλιας
Σχεδιασμός φώτων: Phil Hills

Διεύθυνση: Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Τετάρτη 01 Οκτωβρίου 2014, ώρα: 21:00

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων:
90 VIP
60 Α Ζώνη
45 Β Ζώνη
35 Γ Ζώνη
20 Άνω Διάζωμα
10 ΑΜΕΑ

Πηγή: artandlife.gr