Αμφίπολη: Βρέθηκε σκελετός σε τάφο κάτω από τον τρίτο θάλαμο

1827
Γράψου στο Newsletter του Vges.gr και μάθε νέες αφίξεις, συναυλίες, θέατρα και αφιερώματα για την έξοδο σου!
Please wait...

Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού για τις ανασκαφικές εργασίες στον τάφο της Αμφίπολης. Τι έδειξαν οι ανασκαφές μέχρι σήμερα, τι να περιμένουμε από εδώ και πέρα..

Μετά από “σιγή” αρκετών ημερών, σήμερα το μεσημέρι, το Υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε σε επίσημες ανακοινώσεις για την εξέλιξη των ανασκαφικών εργασιών στον αρχαίο τάφο της Αμφίπολης, από το Μουσείο της Αμφίπολης.

Μία ημέρα νωρίτερα, η επικεφαλής των εργασιών στον Τύμβο Καστά, είπε πως “πρόκειται για οικουμενική ανασκαφή που όμοιά της δεν υπάρχει. Δίνει χαρά όχι μόνο στους αρχαιολόγους, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο”, ενώ σε ερώτηση για το αν έχει να ανακοινώσει κάτι ευχάριστο για το θέμα, είπε: “Πάντα τα παρακάτω είναι ευχάριστα”.

D31760FFF579D9AEEA44D2531270F545

Βρέθηκε ανθρώπινος σκελετός σε τάφο κάτω από τον τρίτο θάλαμο

Συγκλονιστικά τα ευρήματα από τον αρχαίο τάφο της Αμφίπολης. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείο Πολιτισμού, κάτω από το δάπεδο του τρίτου θαλάμου, βρέθηκε κιβωτιόσχημος τάφος, σε βάθος 1.60μ. Το ύψος του μπορεί να έφτανε το 1,80 εκατοστά.

Μέσα σε αυτόν τον τάφο βρέθηκε κάτι σαν λεκάνη, όπου φαίνεται ότι υπήρχε τοποθετημένος σκελετός σχεδόν άρτιος, ο οποίος θα εξεταστεί τις επόμενες μέρες.

 

Πηγή: iefimerida.gr