Αφαίρεση τατουάζ με laser – Όλα όσα θέλεις να μάθεις

2313
Γράψου στο Newsletter του Vges.gr και μάθε νέες αφίξεις, συναυλίες, θέατρα και αφιερώματα για την έξοδο σου!
Please wait...

Τα τατουάζ έχουν διεγείρει μία μόδα σε παγκόσμιο στερέωμα, η οποία έχει διαδοθεί και εδραιωθεί, με μεγάλη επιτυχία. Συχνότερα βλέπουμε ανθρώπους που έχουν tattoo ή piercing από αυτούς που δεν έχουν.

Σύμφωνα με έρευνες, το 17% του συνολικού πληθυσμού που έχει σταμπάρει στην επιδερμίδα του, ένα αγαπημένο σχέδιο, αποφασίζει κάποια στιγμή ότι δεν το θέλει πλέον, για λόγους κοινωνικούς, επαγγελματικούς ή προσωπικούς.
Η νέες τεχνολογίες laser, έχουν δώσει λύση και σε αυτόν τον τομέα, αφού μπορούν να προσφέρουν μία ολοκληρωμένη αφαίρεση τατουάζ , χωρίς κοκκινίλες, ουλές και σημάδια που άφηναν οι παλιές μέθοδοι (η χειρουργική εξαίρεση, η χρήση δερματικού μοσχεύματος, η δερμοαπόξεση).
Το γνωστό σε όλους μας laser Αλεξανδρίτη (μέθοδος Q – switched) είναι το πλέον ολοκληρωμένο και αξιόπιστο μέσο για την αφαίρεση μικρών, μεγάλων, ασπρόμαυρων, έγχρωμων tattoos. Η τεχνολογική εξέλιξη έχει φέρει στην επιφάνεια της δερματολογίας, νέες κεφαλές εφαρμογής, που έχουν την δυνα τότητα σταδιακά να αφαιρέσουν όλα τα χρώματα και τα σχέδια του τατουάζ πάνω από το δέρμα. Η εμπειρία του ιατρού ή της ομάδας, κρίνεται σαν απαραίτητη προϋπόθεση, αφού η μεγάλη ποικιλία που υπάρχει στις διάφορες τεχνικές tattoo, πρέπει να διευκρινίζεται και να ελέγχεται, σε κάθε ασθενή εξατομικευμένα.
Κατά την διάρκεια της αφαίρεσης, το laser παράγει ένα υψηλής ενέργειας φως, το οποίο θερμαίνει και διαλύει τις χρωστικές ουσίες που υπάρχουν στην συγκεκριμένη περιοχή δέρματος, εκτοξεύοντας παράλληλα και άλλες δέσμες φωτός, οι οποίες αφήνουν ανεπηρέαστες τις γύρω δερματικές περιοχές. Ανάλογα με την φύση του τατουάζ και την ηλικία σας, καθορίζεται πόσες συνεδρίες πρέπει να κάνετε για την πλήρη αφαίρεσή του.
Η φωτοθεραπεία δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη προετοιμασία πριν την χρήση laser. Κατά την διάρκειά της παρατηρείται ένα έντονο κάψιμο, το οποίο σταματά αμέσως μόλις τελειώσει η θεραπεία.
Τι προτείνεται τις περισσότερες φορές από τον γιατρό;
1. H σωστή ενυδάτωση της περιοχής με αναπλαστικές-ενυδατικές κρέμες
2. Αποφυγή της επαφής της περιοχής με το νερό, τουλάχιστον για 70 ώρες μετά
3. Αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο, χωρίς αντιηλιακό γαλάκτωμα υψηλής προστασίας
Ευχαριστούμε θερμά την Laser Touch,για τις πολύτιμες πληροφορίες και συμβουλές της!