Χρυσό Βραβείο στο Samos Anthemis και ασημένια διάκριση στο Samos Nectar

1999
Γράψου στο Newsletter του Vges.gr και μάθε νέες αφίξεις, συναυλίες, θέατρα και αφιερώματα για την έξοδο σου!
Please wait...

Η Σάμος είναι γνωστή για τα υπέροχα γλυκά κρασιά που βγάζει η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών (ΕΟΣ Σάμου). Το παράδοξο είναι ότι δεν είναι τόσο γνωστή στην Ελλάδα, όσο στο εξωτερικό. Το σαμιώτικο κρασί (κυρίως μιλάμε για επιδόρπιο οίνο) εξάγεται σε 23 χώρες με μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά τη…Γαλλία!

Ο διαγωνισμός Concours Mondial de Bruxelles μετράει 24 χρόνια. Γνωστός για την αυστηρότητα και την απαιτητικότητα του, θεωρείται από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς παγκοσμίως. Κάθε χρόνο, οινολόγοι, sommelier, γευσιγνώστες, κριτικοί οίνου αλλά και ερευνητές του κλάδου ελέγχουν όλα τα κρασιά που δηλώνουν συμμετοχή. Φέτος, ο αριθμός των κρασιών που διαγωνίζονταν ήταν τετραψήφιος: 9.080 διαφορετικά κρασιά από 50 χώρες κρίθηκαν, δοκιμάστηκαν και αξιολογήθηκαν με μεγάλη αυστηρότητα. Τα σαμιώτικα κρασιά όμως δεν είχαν να φοβηθούν τίποτα.

Το Samos Anthemis (2011), ένα ξεχωριστό γλυκό κρασί πενταετούς ωρίμανσης σε γαλλικά δρύινα βαρέλια με πολύπλοκο αρωματικό προφίλ και μαλακή, ισορροπημένη γεύση, απέσπασε Χρυσό Βραβείο. Παράλληλα, το Samos Nectar (2010), ίσως το ιστορικότερο κρασί του ΕΟΣ Σάμου, παλαιωμένο για έξι χρόνια σε δρύινα βαρέλια κέρδισε ασημένια διάκριση. Δεν είναι η πρώτη φορά. Και τα δύο αυτά κρασιά έχουν βραβευτεί πολλές φορές για την εξαιρετική γεύση και ποιότητά τους. Ειδικά το Samos Anthemis βραβεύεται για τρίτη συνεχή χρονιά στο διεθνή διαγωνισμό.