Το Lobby του «Couleur Locale» σαλπάρει για Καραϊβική (των ’20s!)

2347
Γράψου στο Newsletter του Vges.gr και μάθε νέες αφίξεις, συναυλίες, θέατρα και αφιερώματα για την έξοδο σου!
Please wait...

Κάθεσαι στην ξύλινη μπάρα πίνοντας μια καλοφτιαγμένη και δροσιστική Tommy’s Smash Margarita, ενώ τα δάχτυλά σου ψηλαφούν τα γλυπτά στοιχεία της κατασκευής. Γύρω σου, μπρούντζινα κεφάλια μαϊμούδων, λαχταριστοί ανανάδες (σε stencil ), μπανανιές (αληθινές αυτές ), πολύχρωμες μάινες αποτυπωμένες στο ύφασμα των καναπέδων. Το Lobby του «Couleur Locale» ανακαινίστηκε με σκοπό να σε ταξιδέψει στην Καραϊβική, με τη νέα cocktail list να βάζει σ’ αυτό το ταξίδι και τη διάσταση του χρόνου – συγκεκριμένα στη δεκαετία του 1920, όταν σε αυτό το σύμπλεγμα νησιών το αλκοόλ έρρεε άφθονο και έκαναν εξαιτίας της Ποτοαπαγόρευσης στις ΗΠΑ έκαναν χρυσές δουλειές οι rum-runners και οι bootleggers.

Το ισόγειο του «Couleur Locale» έχει, λοιπόν, αλλάξει εντελώς και περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι ελκυστικότατο ως αυτόνομος προορισμός – να σκεφτείς πως περάσαμε όλο το βράδυ χωρίς να σκεφτούμε να πάρουμε το ασανσέρ για την ταράτσα. Υπεύθυνη για τη νέα εικόνα του χώρου, είναι μία από τις γνωστότερες ομάδες «νυχτερινού» interior design, την οποία θα αναγνωρίσετε από τα «πιτσιλίσματα» με φύλλα χρυσού στις μπορντό/κόκκινες κολώνες, τις εντατικά επεξεργασμένες ειδικές τεχνοτροπίες στους τοίχους και το vintage ύφος των τροπικών διακοσμητικών στοιχείων. Πάνω σε όλα αυτά χύνεται ένας θελκτικός, πιο μπαρίστικος, φωτισμός.

Η ομάδα των bartenders έχει κάνει τη δική της δουλειά για να σε μεταφέρει στη χαρούμενη πλευρά της Ποτοαπαγόρευσης: στην εκτεταμένη λίστα υπάρχουν ενότητες με house cocktails, aperitivi, perfect G&T, ζεστά, μη αλκοολούχα και χαμηλής θερμιδικής αξίας cocktails. Από την πολυπληθή ενότητα των house cocktails δοκιμάσαμε το Leon’s Daquiri, το Cinderella (με το κάρδαμο να κυριεύει τη μύτη ) και το Betty the Boo, όλα ευκολόπιοτα και –βασικό αυτό– value-for-money σε σύγκριση με τις τιμές που παίζουν στο downtown. Για τα υπόλοιπα, θα περάσουμε μια βόλτα στις 5/11, που η δική μας Αλέκα Απέργη θα παίζει garage, punk και funk…

Να επισημάνουμε ότι η νέα cocktail list και η εμπλουτισμένη spirit list είναι διαθέσιμες και στο View Bar, που θα συνεχίσει «ζεσταμένο» και το χειμώνα να είναι από τα πιο αγαπημένα μας σημεία συνάντησης. Όσο για τα επόμενα σχέδια των ανθρώπων του «Couleur Locale», το δελτίο Τύπου αφήνει κάποια υπονοούμενα: «Με τη δημιουργία του #Lobby, το “Couleur Locale” φιλοδοξεί να μετατρέψει το τριώροφο κτίριο της Νορμανού στο πρώτο “ξενοδοχείο” μαζικής εστίασης.»

Πηγή: athinorama.gr