Nikkei: Όταν το… Περού συναντά την Ιαπωνία

615

On the Peruvian side: Είναι σαφές από την ανάγνωση του μενού ότι nikkei κουζίνα εδώ σημαίνει περισσότερο Περού, καθώς οι γεύσεις του έχουν το πάνω χέρι. Να ξεκαθαρίσουμε βεβαίως ότι nikkei είναι η κουζίνα των Ιαπώνων μεταναστών στο Περού, που έμπλεξαν τα δικά τους στοιχεία με τις περουβιανές γεύσεις, δημιουργώντας ένα fusion υβρίδιο, το οποίο όμως υιοθετήθηκε από πολλούς Περουβιανούς.

Τώρα το nikkei, του οποίου η παγκόσμια διάδοση ξεκίνησε από τα «Nobu», έχει εξελιχθεί σε ανερχόμενη μόδα και στην Ελλάδα αναπτύσσεται διαρ­κώς. Σούσι, για να πιάσουμε ξανά το γευστικό νήμα, δεν υπάρχει στο «Nikkei». Υπάρχουν όμως άλλα ωραία πράγματα. Το σεβίτσε λαβράκι, λ.χ., με τσιπς γλυκοπατάτας, καλαμπόκι, ρόδι, λάιμ και μιρίν ήταν τροφαντό και αστεράτο με πολύ αρωματική ξινάδα και ερεθιστική κάψα στην επίγευση.

Η Ιαπωνία υπάρχει στις γεύσεις, αλλά σαφώς πιο διακριτικά. Ακόμη και σ’ ένα τατάκι από μοσχάρι Angus (ευχάριστα σκληρή νοστιμάδα ) με λεμονάτο ντρέσινγκ πόνζου. Σαφέστατα περουβιανό το σουβλάκι τρυφερής καρδιάς με σάλτσα anticucho, αλλά περίμενα να γράφει περισσότερο την ελαφρώς πικάντικη-καπνιστή γεύση της η πιπεριά aji panca που έγραφε ο κατάλογος.

Η ιαπωνική σοκολάτα namelaka με σουβλάκι ανανά πάνω της είναι η καλύτερη πρόταση με φανταστική απαλότητα στην υφή και το σοκολατένιο κέικ απλώς συμπαθές. Μαζί τους ήπιαμε ακόμα ένα από τα πρωτότυπα κοκτέιλ του μαγαζιού: το Vina Morada φτιάχνεται με κόκκινο αργεντίνικο κρασί Malbec, μαριναρισμένο με σύκο, μπαχαρικά, χυμό από καλαμπόκι, λικέρ λίτσι και μπίτερς ροδάκινο και είναι ωραίο για φινάλε δίπλα σε σοκολάτα.

Διεύθυνση: Λεβέντη 3

Τηλέφωνο:  2107239366