Το πρώτο εστιατόριο κωφών είναι γεγονός | vges.gr

Το πρώτο εστιατόριο κωφών είναι γεγονός

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις τα σημαντικότερα άρθρα την Έξοδο - Νέες Αφίξεις - Events σε μαγαζιά και Διαγωνισμόύς

Please wait...

Το πρώτο εστιατόριο κωφών άνοιξε στον Καναδά και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εξυπηρέτηση των κωφών, ενώ απασχολεί αποκλειστικά άτομα που γνωρίζουν τη νοηματική γλώσσα, ενώ στην πλειοψηφία τους είναι κωφά.

Στο εστιατόριο «Signs» μπορούν να παραγγείλουν μόνο στη νοηματική το μενού τους, ενώ και ο χώρος είναι διακοσμημένος με στοιχεία της νοηματικής, που αντιπροσωπεύουν το αλφάβητο.

Το μενού μπορεί να ικανοποιήσει σχεδόν κάθε δίαιτα, από χορτοφαγική, vegan, χωρίς γλουτένη ή λακτόζη, αλλά και πιο mainstream αφού έχει πιάτα με κρέας, πουλερικά και ψάρια.

Οι πελάτες έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα βασικά στη νοηματική γλώσσα μέσα από τα γραφικά που ενσωματώνονται στα μενού και τα σουβέρ στα τραπέζια.

Το καναδικό εστιατόριο ιδρύθηκε από τον Anjan Manikumar, ο οποίος είχε εργαστεί στο παρελθόν σε άλλο εστιατόριο στον Καναδά, όπου πρόσεξε ότι οι κωφοί πελάτες συχνά απογοητεύονταν, αφού το προσωπικό είχε δυσκολία να επικοινωνήσει μαζί τους. Στο Τορόντο ο πληθυσμός των κωφών φτάνει τις  50.000.

restaurant_canada restaurant_canada4 restaurant_canada3 restaurant_canada2

 

Πηγή: exodos24.com

Author: admin

Login

Lost your password?